Arilds Ängar

OOppps

Det var vääääldigt längesen det hände något på den här fronten men nu blir det ändring på det! så håll utkik för nu kommer nya bilder, info om nya inackorderingar, kursdatum, ridskolan , turer etc =)

sponsring gandurs km

I september går Gandurs KM av staplen. Självklart är vi med både och tävlar men också som sponsor. Och Grattis till Caspar Hegardt som tagit guld i pass på nordiska i Herning.

Välkommen Annie

På söndag flyttar Annie och Grimnir till oss på Arilds Ängar. Känns jätte roligt och ska bli spännande att få vara en del av er fortsatta utveckling!

Häst hyra

Nu när våren är här, passa på att njuta av den vackra naturen! Hyr häst för 300;-/timmen. Varför inte beställa en sadelväska med fika? Alt boka en tur med turledare. 500;-/två timmar utan fika. 650;-/3 timmar med fika. Vi anordnar barnkalas, möhippor etc. Välkommen att boka!

Välkommen Dimmalimm

Igår besiktade Julia sin nya häst utan anmärkningar. Ett femårigt sto som ska bli spännande att utveckla!

Ridskoleschema våren 2014

Tisdagar; naturgrupp vana ryttare kl 13:00 ca 1,5 h.

Vi rider ut tre pass och ett pass på ridbanan/månad.

Terminstart; 18/3, 12 tillfällen. Kostar: 3900:- max 4 st/grupp.

Onsdagar: Vuxengrupp medel/vana ryttare, 1,5 h kl 18:00 start 19/3, kostar: 4100:-

Fredagar, barn/ungdomsgrupp medel/vana minimum 8 år. 12 tillfällen (1 timme) med start den 21/3, kl 16.00, max 3 st.

kostar: 2200:-

anmälan görs till Michaela.malmgren@hotmail.com

Ridskola 2014

Till våren utökar vi vår verksamhet med ridskola i liten personlig skala, kommer bli 2 naturgrupper för vana/nybörjare. Samt vuxen och ungdomsgrupper. Terminen kommer att bestå av 12 pass , mer info kommer! Välkommen med intresse anmälan till michaela.malmgren@hotmail.com varmt välkomna:-)

Välkomna nya inackorderingar

Idag anlände Lennart & Eva med sina två hästar, och förra veckan kom Anne & hennes Rödi, och innan dess kom Kerstin och hennes Hreinn. Ser fram emot många roliga ridturer!

Ny häst på gården

Rex från Östra Greda, en mycket vacker 6-årig valack med stor potential. Mer info under rubriken Hästarna

Gott Nytt år gamla & nya kunde

Jag ser fram emot nya utmaningar tillsammans med mina gamla och med nya kunder, såväl hästar som ryttare:) obs under utbildning hittar ni min nya prislista. God fortsättning!

God Jul & Gott Nytt år!

Faxe är tillbaka!

vi är jätte glada över förtroendet från Josefin att vi åter fått Faxe till oss på träning och uppstallning. En kille som kommer gå långt på tävlingsbanorna!

Julritter

Boka årets populära julritter nu! Vi rider på fantastiska Kullaberg där vi har med varm glögg och julmacka, samt hembakad julkaka. Mycket uppskattad tur, välkommen att boka!

OBS kursen FULLBOKAD!

Passa på att anmäla er, endast 2 platser kvar till kursen den 28/10!

Heldagskurs 28/10

Välkommen på heldagskurs för Michaela Malmgren (B-instruktör/C-tränare)

Vi startar kl 9.30 med fika och genomgång. Därefter rider ni pass om två och två, för att efter lunch få egen tid i individuella pass.

Jag lägger upp passen efter hästarnas förutsättningar och ryttarens nivå. Fika & lunch ingår.

Pris: 800/person med egen häst, 950/person med hyrd häst. kontakta Michaela för mer info och för bokning av häst, michaela.malmgren@hotmail.com

efter en lyckad mölletur...

Sommar!

Nu börjar sommarhästarna trilla in, och den 3 ha stora härliga kuperade sommarhagen är färdig & hästarna är överlyckliga!

I sommar välkomnar vi Maria Bolling med Tindra, 4 stycken från stall Kungshult med både ponny och storhästar, Caroline Eriksson med döttrar från Stockholm med ponny, Mi Ahnell med dotter också från Sthlm med deras nya ponny, och snart ytterligare en Islandshäst.

Anette Pålsson & Frán har ju flyttat ut till oss som helårsinackordering och det är vi glada för! Nu ska vi träna fram Fráns fina gångarter!

Håll även utkik för sommarens kurser hos oss!

Samarbete med Island

Håll utkick på "Till salu" sidan, där vi snart kommer att lägga ut en del hästar som är till salu som står på Island, som Michaela förmedlar genom sina kontakter på ön. Allt från unghästar till ridhästar, olika prisklasser. Kontakta gärna Michaela om dina önskemål när du letar häst så kan hon hjälpa dig hitta rätt, genom sitt samarbete med olika gårdar på Island.

Välkommen Anette!

Vi välkomnar varmt Anette till stallet med hennes vallack. Dom ska vara inackorderade hos oss, det ser vi fram emot!

Nyhet! Hästhyrning!

För den rutinerade ryttaren finns det nu möjlighet att hyra häst/hästar och rida ut på underbara Kullaberg och njuta av naturen. Du hämtar hästen i hagen, borstar, sadlar och efter ridningen ger kraftfoder sedan släpper du ut hästen i hagen. Kanske något för dig & bästa kompisen? Pris; 400kr/2 timmar. Vill du/ni rida kortare eller längre kontakta Michaela för pris. Finns även sadelväskor att låna, en picknick på berget är ju inte fel! Välkommen att boka, till Michaela.

Island

I vintras fick Michaela möjligheten att åka till Island , till gården Hrafnagil (www.hrafnagil.is) där Michaelas goda vän Petronella Hanula jobbar. Petronella är utbildad På Hólar så det var väldigt intressant och lärorikt att få ta del av vad hon lärt sig under sin tid på Hòlar. Denna underbara gård ligger på fantastiskt vackra norra Island. De som bor & jobbar på gården är helt underbara människor och verkligen gästvänliga. Dom har även ett gästhus som man kan hyra rum i om man är där på semester (dvs på norra Island, Akureyri) det kan jag varmt rekommendera! Jag var där 5 veckor och det gav mig massor med inspiration och nya verktyg att ta med mig i mitt arbete med hästarna!

Nytt på salu sidan

Mycket spännande unghäst till salu!

Nu är vilan över :)

Nu rids hästarna för fullt igång igen så nu är det dags att boka in ridlektioner och turer i skogen med hembakad kaka! Varmt Välkomna!

Vintervila

Nu kommer hästarna ha lov och bara få vara vildhästar och äta gott tills mitten av februari. Varmt välkomna åter!

God Jul & Gott nytt år

önskar vi i stallet och hästarna:)

Stockholm & träning

Fin dag med sol och hästar. Härligt att komma till ett nytt ställe och undervisa fina hästar och trevliga människor. Gårdagen spenderades på Globen där det fanns fantastiska tölt-hästar! Imorgon blir det mer träning, älskar detta livet!

Unghästarna lär sig handhästa.

Baldur lär småkillarna hur man följer som handhäst, Bangsi (4 år) har Faxe (3år) kopplad på sig!

3 åringen Faxe

Träningen går framåt med fina Faxe, endast 3 år gammal:)

Faxes träning

träningen av Faxe går framåt och han sköter sig utmärkt=)

Hinni-kurs

I helgen som var åkte Michaela tillsammans med sin häst Draumur från Eriksås samt tillsammans med Anna till Gislaved, på kurs hos och för Hinni. (www.islandskridkonst.se) Otroligt lärorikt och givande!

Välkommen Bangsi!

I eftermiddags anlände 4-åriga Bangsi, med Orri som farfar mycket spännande:) Han ska stå här på inridning, mer info kommer samt foto. Ska bli otroligt spännande. Vi önskar han varmt välkommen till oss!

5 November, Heldagskurs

Välkomna på kurs den 5 november, en hel dag med fokus på ryttare /häst. Med start kl 9.30 med kaffe och genomgång, därefter rider ni gemensamma pass. Lunch mitt på dagen, därefter rider ni enskilda pass. Dagen avslutas med fika. Jag lägger mycket fokus på ryttarens sits och inverkan, samt vad hästen har för egna förutsättningar. Takt & gångarterna. Välkommen till en mycket lärorik dag! Anmälan per mail senast den 25 oktober. Kostnad; 800 kr med egen häst, 1000 kr med hyrd häst.

Välkommen Faxe

Söndag kväll (igår) anlände den fina vindottvallacken "Faxe" Gljáfaxi som ska stå hos oss på inridning, samt har Michaela fått förtroendet att ha honom kvar som framtida tävlingshäst. Vi ser med spänning fram emot hans utveckling. bilder kommer.

Sommaren snart slut..

Nu är sommaren snart slut för denna gången och Louise & Korall har åkt tillbaka till Vretagymnasiet, och Maria & Tindra har åkt hem till Åkersberga. Lycka till och vi ses nästa sommar!

dags för kurs igen! OBS!

efter lyckad kurs är det nu dags igen , lördagen den 20/8 med start kl 11.00. Vi börjar med gemensam fika och genomgång för att sedan rida 2 och 2 pass, paus för lunch och sedan rider ni enskilda pass. Dagen avslutas med fika och genomgång. Kostnad: egen häst 900kr/person 1100/person med hyrd häst. Välkommen att anmäla till Michaela.

Sponsring av golftävling

Arilds Ängar sponsrar helgens golftävlingar i Mölle med ett presentkort till ett värde av 3200 kronor. Härligt!

Välkommen Askur!

Idag anlände fina Askur som ska stå här på träning och försäljning. Mer info och bilder kommer..

Nästa sommarhäst

Även Maria Bolling och hennes Tindra , anländer idag på kärt återbesök över sommaren, ska bli jätte roligt att ha er här!

Heldag med häst! - ny

Vi rider från stallet upp på natursköna Kullaberg där vi njuter av naturen & utsikten, för att sedan avnjuta hembakad kaka, smörgås, middag, ja vad du/ni önskar. Efter ridturen finns det möjlighet att ta ett dopp i havet för att sedan avnjuta en hemlagad fantastisk middag. Alternativt grilla på plats vid hästhagarna. Låter detta intressant kontakta Michaela för pris och info! Max 2 deltagare. Perfekta äventyret för bästa kompisarna, eller paret.

Lösdrift

Nu är den stora lösdriften klar för 7 hästar. Kommer lagom nu till vinterstormarna!

Ny vinterhage!

Hela söndagen spenderades i stallet med att göra en ny hage! Nu är vinterhagen tre gånger så stor med massor av terräng och skog. Detta uppskattades mycket av hästarna :)

Gandur KM

Lördagen den 16 Oktober var det dax för Gandurs årliga KM, detta året på hasthaga i Ekeby. Julia var där och tävlade med Goti, det blev lätt fyrgång och en debut i T2. Trots att Goti inte var i form och det var deras första riktiga tävling i Sverige så fick dem en slut poäng på 5.07 i fyrgången och 4.57 i T2. Nu blir det träning hela vintern till vårens tävlingssäsong.

Ny ridbana!

Ridbanan är klar idag! Äntligen har ridbanan kommit på plats. Det blev en 20 x 30 meter stor ridbana. Nu ska den bara ridas in!

Baldur fick den stora äran att inviga banan med lite barbackaridning och longering. Nu saknas bara staket och lampa, sedan är ridningen på de mörka vinterkvällarna räddad!!!

Välkommen till Arilds Ängar

Arilds Ängar är stället för alla älskare av islandshästar som vill utveckla sig själv och/eller sin islandshäst. Stallet ägs av familjen Malmgren och drivs av systrarna Michaela och Julia Malmgren. Du hittar oss i det natursköna Arild (karta). Välkommen hit!

Skolli

Välkommen till Arilds Ängar

Copyright © Joakim Kvarnlöf 2010-2011